Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vydrař

Výška:61 - 69 cm,Váha: 30 - 55 kg.

Srst:delší,drsná a tvrdá a hustá

Barva:čistě šedá,modrá,červená, pšeničná,písková,black and tan a  blue and tan

Věk.12-14 let

Další znaky: je silný velký pes s harmonickou postavou a vyvinutými smysly,plovací blány,zavěšené uši,vysoko nasazený ocas

 

Jsem velice starý lovecký pes odvozuji se od vendéezského griffona a již vyhynulého griffona de Breste.Znáte mě již z 12. století,ale do Velké Británie mě přivezli až roku 1870, kdy začali mě jako specialistu na lovení vyder šlechtit tak,abych ve vodě vydržel co nejdéle.Na svém dvoře mě chovalo nespočetně celé generace šlechticů.Společně s velšteriéry jsem tvořil super smečku na lov a hony.

Povaha a péče

Jsem vhodným rodinným společníkem a věrným přítelem.Povahu mám milou a přátelskou, pokud však nemám dostatečný výcvik a chcete mě chovat doma v bytě, dokáži zničit cokoli, na co přijdu :). Často reaguji tvrdohlavě,což může být při výcviku na překážku.Vcelku se ale považuji za veselého a aktivního čilého pejska, který rozhodně potřebuje velkou dávku pohybu a dlouhých procházek. S dětmi si rozumím,chovám se k nim velice jemně a věnuje jim spoustu pozornosti.Srst nevyžaduji velkou péči.Pozor  u mě na často objevující se onemocnění boltců.